KraamKompas helpt je op weg in je kraamtijd

Van aanvraag tot kraamzorg

Kraamzorg via KraamKompas?, Vul hier het aanvraagformulier in. Ik reageer in ieder geval binnen 48 uur en maak een afspraak met je om kennis te maken via beeldbellen. 

Inschrijving

Daarna stuur ik een inschrijfformulier op en met de informatie op dat formulier stel ik een zorgovereenkomst op. Zodra ik deze getekend retour heb, sta je definitief in mijn planning. Ik stuur je dan ook alvast informatie t.a.v. spullen die je kunt aanschaffen voor je baby en voor jezelf. Gedurende je zwangerschap kan je altijd bij me terecht voor vragen hierover.

Intake

Rond 32 weken zwangerschap neem ik contact met je op om een afspraak te maken voor een intake gesprek. Deze doe ik het liefst persoonlijk bij jullie thuis. We maken dan nader kennis en tijdens dit gesprek bespreken we wederzijdse wensen en verwachtingen en kunnen jullie natuurlijk al je vragen stellen.

Communicatie

Vanaf 37 weken sta ik voor jullie paraat. Via een gezamenlijke kraamapp (vader, moeder en kraamzorg) houden jullie me op de hoogte van de start en verloop van de bevalling zodat ik weet wanneer ik bij jullie kan starten.

Bevalling & start kraamzorg

Bij een thuisbevalling assisteer ik de verloskundige en zorg mede voor een zachte, liefdevolle en prettige geboortesfeer. De kraamzorg wordt direct na de bevallingsassistentie ingezet.

Bij een ziekenhuisbevalling wordt de assistentie verleend door assistentes in het ziekenhuis. Zodra jullie kindje geboren is en jullie thuis zijn, start mijn werk bij jullie. 

Als je borstvoeding geeft heb je recht op 49 uur kraamzorg, als je flesvoeding geeft is dat 45 uur. We overleggen samen wat een goede urenverdeling is in de kraamweek. 

Nazorg

In de 5 weken na de kraamweek kan je altijd via de app nog met vragen terecht. Deze service is vrijblijvend en gratis. Mocht je in die tijd nog een consult aan huis willen ivm bijvoorbeeld een buikwikkeltje tegen de krampjes voor je baby, dan kan dat ook. Hiervoor geldt een tarief van € 25 per half uur. Zo bied ik je in die tijd nog nazorg.