tijdlijn-zwanger

Zwanger!

Van harte gefeliciteerd!

Bijzondere periode

Je zwangerschap is een bijzondere periode waarin heel veel gebeurt. Jullie hebben wellicht veel vragen, en er is veel te regelen. 1 ding is zeker, het is een verwachtingsvolle tijd waarin jullie nu al de basis leggen voor het contact met jullie kindje.

Begeleiding

Tijdens de zwangerschap worden jullie begeleid door een verloskundige of gynaecoloog. Bij hen kunnen jullie terecht met alle vragen aangaande de groei en gezondheid van jou en je baby en de bevalling.

Kraamzorg regelen

Voor de eerste dagen na de bevalling kan je kraamzorg regelen. In Nederland is het, als enige land ter wereld, geregeld dat er de eerste 8 dagen na de bevalling iemand bij je thuis komt die jou en je baby, maar ook de overige gezinsleden, begeleid en verzorgd. Deze zorg zit in het basispakket en is daardoor voor iedereen beschikbaar. Je hoeft slechts een kleine eigen bijdrage per uur te betalen. Bekijk de kraamtarieven voor het aantal uren en de eigen bijdrage.

Kennismaken

Als je kiest voor KraamKompas, kies je voor professionele, vakkundige, enthousiaste en passievolle kraamzorg. Jullie zetten de koers uit en ik help jullie die koers te volgen, of waar nodig bij te stellen. Lees hier meer over wie ik ben en hoe ik werk.

Tijdens de zwangerschap hebben we een aantal keren contact. Zo maken we kennis met elkaar tijdens een telefoongesprek of als je dat wilt, kom ik bij je langs*.

In zwangerschapsweek 34 kom ik langs voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek spreken we naar elkaar verwachtingen uit en maken we waar mogelijk alvast afspraken, die overigens altijd weer bijgesteld kunnen worden als de situatie daarom vraagt.

En natuurlijk kan je me altijd bellen om vragen te stellen over kraamzorg en kraamzorg gerelateerde onderwerpen.

* Het tarief voor een kennismakingsgesprek bij jou thuis is € 50. Als je besluit om kraamzorg bij mij af te nemen, wordt dit bedrag niet in rekening gebracht.